Nekovri gaat samenwerking aan met Samen Digitaal Veilig

Elke dag zijn hacks en datalekken in het nieuws. Online criminaliteit is een steeds grotere zorg, zowel voor kleine als grote ondernemingen. Cyberaanvallen kunnen iedereen overkomen, Nekovri krijgt regelmatig signalen uit de eigen sector! Nekovri gaat de leden helpen bij bescherming tegen internetcriminelen op verschillende manieren en is daarom nu de samenwerking aangegaan met Samen Digitaal Veilig. Afgelopen maandag werd de samenwerking bij MKB-Nederland ondertekend.

 

 

Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland, waar Nekovri lid van is. Nekovri is zo in staat de leden te helpen bij de bescherming tegen internetcriminelen met een kosteloos programma. 

Door een aantal simpele basismaatregelen te treffen, wordt het cybercriminelen een stuk lastiger gemaakt om schade aan te richten. Deze maatregelen worden ook min of meer ‘verplicht’ vanuit nieuwe wetgeving, de “NIS2”. De wetgeving heeft tot doel de cybersecurity in Nederland te versterken en daarmee de digitale infrastructuur van onder meer onze sector te beschermen. U kunt een zelfevaluatie doen om zo te bezien of u onder de NIS2 valt via de volgende website: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/NIS-2-NL/

Belangrijk om op te merken is dat de NIS2 wetgeving zich richt op de gehele toeleveringsketen. Leden van Nekovri moeten daarom ook vanuit het klantperspectief rekening houden met de mogelijke verplichtingen.

Er zijn veel misverstanden rondom cyberaanvallen:

  • ‘Dat overkomt mij niet’

    Veel van onze leden denken dat ze geen doelwit zijn. Of dat ze het goed geregeld hebben. Helaas wijst de praktijk anders uit. Cyberaanvallen treffen alle soorten ondernemingen, groot en klein.

    • ‘Bij mij is niets te halen’ ·        

Ook in onze branche werken we met gevoelige informatie die vertrouwelijk moet blijven. Ook werken vaak meerdere partijen digitaal samen aan hetzelfde project. Dit betekent dat informatie moet worden gedeeld, wat extra beveiligingsrisico's met zich meebrengt.

  • ‘Mijn systemen zijn beveiligd’

Digitale veiligheid is best complex, omdat het niet alleen om technische zaken gaat, maar ook om gedrag en bewustzijn. Wist je dat in meer dan de helft van de gevallen een hack kan gebeuren door menselijke fouten? Daarom is het zo belangrijk om dat bewustzijn te trainen.

Nekovri-leden kunnen zich aanmelden op het platform via www.samendigitaalveilig.nl. Het platform helpt je in eenvoudige stappen digitaal veilig te worden. Het platform heeft inmiddels ook het NIS2-keurmerk gelanceerd. Het keurmerk is bedoeld om mkb-bedrijven te ondersteunen die aan grote ondernemingen leveren en onder de NIS2-wetgeving vallen: https://www.samendigitaalveilig.nl/branche/nekovri/zo-haal-je-het-keurmerk/

De komende periode volgen er verschillende webinars en bijeenkomsten in samenwerking. Nekovri zal haar leden actief ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe regelgeving en het verhogen van de cybersecuritystandaarden in de sector.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van