Op deze pagina meer info over Arbeidsomstandigheden binnen de koel- en vriesbranche. In verschillende documenten wordt meer inzicht gegeven in de risico’s en de maatregelen welke genomen moeten worden om te komen tot een veilige werkplek. Daarnaast zijn er ook nog enkele documenten om het eigen Arbo beleid vorm te geven. Deze documenten zijn tot stand gekomen op basis van bedrijfsbezoeken, interviews, input van het Arbo expert team, de technische commissie en een (gecertificeerd) Hoger Veiligheidskundige. Daarmee bent u verzekerd van professionele instrumenten, passend bij de branche.
Voor wie? Verplicht voor het bedrijf. In te vullen door directie, de preventie medewerker (en waar van toepassing de OR)
Inhoud: Dit is een vragenlijst waarin men voor het bedrijf op Arbo gebied de risico’s inventariseert en evalueert. Bedrijven moeten een actuele RI&E hebben passend bij:
De RI&E bestaat uit een vragenlijst waarin de toepasselijke hoofdstukken ingevuld moeten worden. Alle onderwerpen die nog niet volledig onder controle zijn, dienen op een plan van aanpak te komen en in de tijd gepland te worden. Om een volledig beeld te schetsen is ook nog een korte vragenlijst ingevoegd met algemene info over het bedrijf (jaar van oprichting, bedrijfsgrootte, verzuim% enz)
Voor wie? Achtergrond informatie voor de Arbo professional en bedrijfsleiding
Inhoud: De NEKOVRI Risico maatregel tabel biedt meer achtergrond in de vorm van Risico bron aanpak, een afkortingenlijst en een uitgebreide risico maatregel tabel. Arbo-professionals. Hierbij komen algemene thema’s als werken in koude, werken in magazijnen en de acculaadplaats terug. Maar ook verdiepingen over ULO, Hoogbouw, rijdende magazijnstellingen, robotisering en automatisering.
Voor wie? Achtergrond informatie voor de Arbo professional en bedrijfsleiding
Inhoud: De checklist Arbowet geeft in 10 punten aan waar een arbo beleid in de basis aan moet voldoen:
Voor wie? Handzame instructie bladen voor de Arbo professional, de uitvoering en hun leidinggevenden
Inhoud: De 7 meest voorkomende Arbo risico’s uit de koel- en vriesbranche zijn uitgewerkt naar overzichtelijke Arbo informatie bladen. Handzame documenten die u kunt gebruiken om medewerkers te instrueren over branche risico’s in de uitvoering:
1 - Werken in koude en geconditioneerde omgevingen (Thermische belasting van het lichaam, Val- en uitglijdgevaar, Verstikking, Gevaren bij tempereren en invriezen)
2 - Intern transport (Kruisend verkeer van intern transport/voetgangers, Het acculaadstation, De omgeving (vloer, verlichting, stellingen, laaddocks, buitenterrein), Pallets en stapelen, Hef- en reachtrucks, stapelaars, ept en hpw)
3 - Werken in magazijnen (Lawaai, Valgevaar goederen, Verlichting, Stellingen, Alleen werk / afgezonderd werk, Orde en netheid)
4 - Persoonlijke hygiëne (Chronische vergiftiging (langdurige lage dosis), Acute vergiftiging (kortstondig, hoge dosering) Productrisico (microbiologische, chemische, fysische besmetting))
5 - Gegaste containers (Blootstelling aan gevaarlijke gassen)
6 - Werken met CO2 (Verhoogde druk, Verstikking en bevriezing)
7 - Werken met ammoniak-NH3 (Giftig, Bevriezingsgevaar + brandverschijnselen, Verontreiniging/besmetting product, Brandbaar, Explosiegevaar, Milieuverontreiniging)
Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Schrijf u in voor onze nieuwbrief