Nekovri bezoekt: Eerste klanten dag Nekovri-geassocieerd lid Carrier Refrigeration

Het Nekovri-team mocht op woensdag 6 maart aanwezig zijn bij de allereerste klanten dag van Nekovri-geassocieerd lid Carrier Refrigeration. Het werd een interessant seminar met als thema “De toekomst van industriële koudetechniek en warmtepompen”. De aanwezigen gingen in gesprek over natuurlijke en synthetische koudemiddelen, koudetechniek, warmtepompen en compressoren.

 

ir. Steven Lobregt van Nekovri-geassocieerd lid Sparkling Projects nam de aanwezigen mee in de gevolgen van de ambities en beleid – klimaatambities, de F-gassenverordening, PFAS-wetgeving, etc. – en energiemarkten voor de toekomst van de industriële koudetechniek. Hij riep de aanwezigen nadrukkelijk op over de toekomst na te denken: “Inspelen op de gekke complexe markt met flexibiliteit, besturing en buffers zijn cruciaal, anders betaal je de rekening!”

Nekovri-contactpersoon Jeffry Roossien gaf de aanwezigen een inkijkje in het verleden en de toekomst van CO2-installaties. Op geheel eigen wijze gaf hij daarbij een “lesje koudetechniek”. Ook Carrier Refrigeration is bezig met regeling van koelinstallaties: “Optimalisatie van regeling van koelinstallaties kan tot wel 35% energie besparen!” Hij liet enkele mooie voorbeeldprojecten zien waarbij ook werd gekeken naar de uitkoppeling van restwarmte van CO2-koelinstallaties

Heeft u de presentatie en het ‘lesje koudetechniek’ gemist? Jeffry Roossien is ook spreker tijdens het Nekovri Energy Fest!
 
Aan bod kwamen ook nog industriële warmtepompen en werden compressoren verder uitgelicht, waarna de eerste Carrier Refrigeration klanten dag werd afgesloten. Wij kijken in elk geval al weer uit naar een tweede editie!

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van