Young Pro's Nekovri bezoeken Stockhabo in Moeskroen

De Young Pro’s van Nekovri is een bijzonder expertteam binnen de vereniging. De volgende generatie, de opvolging kondigt zich nadrukkelijk aan binnen de koel- en vriessector. Een aantal keer per jaar bezoeken de Young Pro’s elkaars koel- en vrieshuizen en bespreken ze actuele thema’s met elkaar. Omdat de Young Pro’s flink was uitgebreid ontstond het idee om de kennismaking op een externe locatie te organiseren: Het hypermoderne volautomatische hoogbouwmagazijn van Stockhabo in Moeskroen.

 

De Young Pro’s werden welkom geheten door directeur Xavier Haspeslagh, die na de warme ontvangst een indrukwekkende presentatie verzorgde over de ontwikkelingen van het bedrijf. Ontwikkelingen die zich zeker de afgelopen jaren in een rap tempo opvolgden, met onder andere de realisatie van het hoogbouwmagazijn, de overname van Frigologix en de toetreding tot de Constellation Cold Logistics groep.

Hoewel onderdeel van die groep is Stockhabo nog steeds een écht familiebedrijf. Xavier vertelt dat hij samen met echtgenote Christine Bouckaert Stockhabo is begonnen: “Vandaar ook de naam!”. De Young Pro’s maken ook kennis met zoon Louis Haspeslagh, dochter Justine Haspeslagh en schoonzoon Tanguy Demeulemeester – allemaal actief binnen het bedrijf.

Na de eerste kennismaking met Stockhabo volgt een bezoek aan alle sites, waaronder dus het volautomatische hoogbouwmagazijn met automatische loskade. Het 28 meter hoge magazijn biedt plaats aan 28.500 palletposities. Zes kranen zorgen voor de in-, op- en uitslag. Xavier legt uit: “We hebben een leverancier gekozen die het onmogelijke mogelijk kon maken en de uitdaging met ons aandurfde. Daardoor kunnen we extreem veel pallets per uur verwerken, een aantal wat in eerste instantie onmogelijk leek.” Opvallend is ook de betonnen constructie van de nieuwbouw.

Bij bezoek aan de andere, wat meer conventionele sites geeft Xavier aan dat hij altijd samen met klanten kijkt naar de beste locatie voor het product: “Zo krijgen zelfs klanten met één palletje opslag plek bij Stockhabo.” Wat opvalt is hoe netjes zelfs de oudste vestigingen zijn en de gemoedelijke sfeer op de verschillende sites, we ontmoeten verschillende medewerkers die al decennia werkzaam zijn bij Stockhabo en met plezier over het werk vertellen.

De studiereis van de Young Pro’s werd afgesloten met een hapje en drankje in Moeskroen.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van