Nekovri energie prijsindexering januari 2024

Het secretariaat Nekovri publiceert elk kwartaal en elke maand de APX-cijfers in deze nieuwsbrief als ook via de website van Nekovri. Zo kunt u uw klanten in een constante lijn informeren. In overleg met het expertteam energie van Nekovri is besloten om ook de indexering per maand te delen, zodat u een keuze kunt maken op welke manier u de index wenst te gebruiken in verband met voorspelbaarheid en liquiditeit.

Hieronder kunt u de cijfers en de index vinden voor:

Januari ten behoeve van een maandelijkse doorberekening

 

De Nekovri energie indexering berekent u over het aandeel energie, het percentage energiekosten, in uw totale kosten. In uw calculatie om tot een kostprijs te komen (is niet de omzet), ziet u wat uw werkelijke kostprijs is. De ervaring leert dat dat voor koelen tussen de 15-20% is en voor vriezen tussen de 25-35%.

Let op: De energie-indexering past u niet toe over belastingen. Ook hiervoor gaat op: Als brancheorganisatie en branchevertegenwoordigers kan het secretariaat van Nekovri op basis van de richtlijnen van de ACM géén gemiddeld percentage adviseren. Dit instrument mag alleen gebruikt worden binnen de kaders die gesteld zijn door de ACM en mag daarom alleen gebruikt worden voor het inzichtelijk maken van kostenontwikkeling voor interne bedrijfsvoering. U moet dus met uw klant communiceren over het percentage dat voor uw bedrijf van toepassing is.

Nekovri energieprijsindex
Hierboven zien we de gemiddelde prijzen van representatieve 4 jaren. Deze gemiddelde prijs van 41,32 euro hebben we vorig jaar als “100” vastgesteld: We kiezen dan niet voor de laagste en de hoogste prijs van de afgelopen vier jaar. Dit is aan klanten uit te leggen.

Vervolgens zie je in de tabel wat de energie heeft gedaan per maand ten opzichte van het indexcijfer 100.

Het Nekovri team staat vanzelfsprekend klaar voor ondersteuning en/of verdere toelichting op de Nekovri energie indexering. Hieronder kunt u het overzicht downloaden door op de link te klikken:

Nekovri energieprijsindexering in Excel (2024).

Nekovri energieprijsindexering in Excel (2023)

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van