De NVWA verscherpt het toezicht op de exportcertificering naar Groot-Brittannië

Met 1 april in het vooruitzicht gaat Groot-Brittannië zelf strenger controleren en is het van belang dat na de opstartperiode vanaf 31 januari 2024 de exportcertificering vanuit Nederland aan de gewenste normen voldoet. Om hiervoor garant te kunnen staan zal de NVWA vanaf 25 maart waarschuwingen en malussen inzetten om het toezicht te verscherpen waar dat nodig is. In de periode tot 25 maart is er vaak coulant omgegaan met afwijkingen en werden ze vaak beschouwd als opstartfouten.

 De NVWA zal vanaf deze week scherper toezien op de exportcertificering naar Groot-Brittannië. Zie hier de vakmelding die de NVWA verspreid heeft.

 Ook van belang is dat er vanaf 25 maart ook niet langer op verzoek van het bedrijf aanpassingen gedaan kunnen worden in certificaten na het inspectiemoment. Tot 25 maart was de NVWA daar ook coulant in en zijn meerdere keren certificaataanvragen ontgrendeld om bedrijven de gelegenheid te geven om toch nog zaken aan te passen. Vanaf 25 maart kan dat alleen nog als een certificaat in een steekproef valt EN de inspecteur de betreffende wijziging opdraagt (bijvoorbeeld omdat de inspecteur een fout heeft geconstateerd). Voor vragen kunt u altijd terecht bij het secretariaat van Nekovri via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 – 256 52 63

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van