NIS2-wetgeving: Keurmerk en E-book

Elke dag zijn hacks en datalekken in het nieuws. Online criminaliteit is een steeds grotere zorg, zowel voor kleine als grote ondernemingen. Cyberaanvallen kunnen iedereen overkomen, Nekovri krijgt regelmatig signalen uit de eigen sector! Door een aantal simpele basismaatregelen te treffen, wordt het cybercriminelen een stuk lastiger gemaakt om schade aan te richten. Deze maatregelen worden ook min of meer ‘verplicht’ vanuit nieuwe wetgeving, de “NIS2”.

 De wetgeving heeft tot doel de cybersecurity in Nederland te versterken en daarmee de digitale infrastructuur van onder meer onze sector te beschermen. U kunt een zelfevaluatie doen om zo te bezien of u onder de NIS2 valt via de volgende website https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/NIS-2-NL/ Belangrijk om op te merken is dat de NIS2 wetgeving zich richt op de gehele toeleveringsketen. Leden van Nekovri moeten daarom ook vanuit het klantperspectief rekening houden met de mogelijke verplichtingen.

Nekovri heeft zich recent aangesloten bij “Samen Digitaal Veilig”. Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland, waar Nekovri lid van is. Nekovri is zo in staat de leden te helpen bij de bescherming tegen internetcriminelen met een kosteloos programma.

Samen Digitaal Veilig biedt een platform aan, die je in eenvoudige stappen digitaal veilig helpt te worden. U kunt het platform vinden via www.samendigitaalveilig.nl Aanmelden is daarbij noodzakelijk.

 

Het platform heeft inmiddels ook het NIS2 Quality Mark gelanceerd. Dit keurmerk is specifiek voor MKB-bedrijven ontwikkeld, zodat zij niet (door bijvoorbeeld grote klanten) verplicht worden om te voldoen aan zware ISO-normen voor cybersecurity. Lees meer over het keurmerk op https://www.samendigitaalveilig.nl/branche/nekovri/zo-haal-je-het-keurmerk/

Samen Digitaal Veilig heeft een E-book geschreven over de NIS2 en het NIS2 Quality Mark. Wilt u zich verdiepen in de NIS2 wetgeving, bent u benieuwd hoe het u gaat raken en wat een oplossing voor u kan bieden? Klik dan hier om het E-book te downloaden

Voor vragen kunt u altijd terecht bij het secretariaat van Nekovri via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 – 256 52 63. De komende maanden kunt u concrete ondersteuning en producten van de brancheorganisatie verwachten bij het voldoen aan de NIS2-wetgeving.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van