Een bijdrage van Nekovri-geassocieerd lid Sparkling Projects: Aanscherping F-gassen verordening

Het Europees Parlement heeft vorige maand voor wetgeving gestemd om een einde te maken aan het gebruik van F-gassen, zogenaamde superbroeikasgassen. Deze gassen zitten onder andere in koelapparatuur, airco’s en warmtepompen en hebben een enorme klimaatimpact. De nieuwe wetgeving is een aanscherping van bestaande wetgeving.

Vanaf 2050 mogen er helemaal geen nieuwe F-gassen gebruikt worden in Europa. De EU-landen waren eerder al akkoord. Nu ook het Europees Parlement akkoord is, zal de nieuwe verordening naar verwachting snel in werking treden.

De aanscherping van de F-gassenverordening heeft flinke consequenties voor de koel- en klimaatsector. De NVKL heeft een flyer samengesteld met daarop de belangrijkste punten en een overzichtelijke tijdlijn. Klik op onderstaande afbeelding om de flyer te bekijken en downloaden

Heeft u vragen met betrekking tot de aanscherping van de F-gassen verordening? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bel 055 - 521 9811. 

 

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van