De eigen koel- en vriesindexering: Houd rekening met realisatie 2024!

In samenwerking met onafhankelijk onderzoeksinstituut Panteia/NEA heeft Nekovri onlangs de geconditioneerde opslagindex gelanceerd. Deze index biedt ons inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van geconditioneerde opslag en stelt ons in staat om adequaat te reageren op veranderingen in de markt. We willen u echter op twee belangrijke aandachtspunten wijzen die niet zijn opgenomen in de huidige raming van de index voor 2024 en die in de toekomst van invloed zijn op de kosten in onze sector.

  1. Verwachte tariefsverhoging door TenneT: Het is waarschijnlijk dat de transporttarieven van netbeheerder TenneT aanzienlijk zullen stijgen. Deze tariefsverhoging kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de koel- en vriessector en de energiekosten van de leden. Meer informatie hier over in onze nieuwsbrief van 20 oktober jl.: https://mailchi.mp/16baa7bde17c/nekovri-nieuwsbrief3-13888430?e=dbe6e3a65d.
  2. Forse stijging van het minimumloon in 2024: Per 2024 vindt er een aanzienlijke stijging van het minimumloon plaats. Op 1 januari 2024 stijgt het minimumloon met 3,75%. Het is een reguliere stijging, maar omdat er per 2024 een nieuwe wet over het wettelijk minimumuurloon ingaat, gaan sommige werknemers er veel meer op vooruit: ruim 15% loonstijging voor werknemers met een 40-urige werkweek.

Het is van belang op te merken dat deze twee belangrijke ontwikkelingen niet zijn opgenomen in de huidige raming van de geconditioneerde opslagindex voor 2024 uit de rapportage. Deze informatie zal pas beschikbaar zijn wanneer de realisatie van het indexcijfer wordt gepubliceerd in oktober 2024.

In gesprekken met klanten is het raadzaam om deze factoren in overweging te nemen en te communiceren over mogelijke aanpassingen in tarieven en kosten als gevolg van de verwachte veranderingen.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van