Pilot verruimde openingstijden Rotterdamse ICs van start op dinsdag 11 april

Vanuit de Rotterdamse veterinaire goederen inspectiecentra (ICs) op de Maasvlakte is het verzoek gekomen om de ‘openingstijden’ aan de zijde van de NVWA weer te verruimen richting operationele tijden die pre-corona werden gehanteerd. De door de NVWA beschikbaar gestelde personele capaciteit in Rotterdam volstaat om het aantal aangeboden zendingen geheel gekeurd te krijgen. Echter de huidige openingstijden beperken momenteel de optimale dienstverlening elders in de keten. De NVWA is in samenwerking met het bedrijfsleven tot een voorstel gekomen waarin de bestaande capaciteit, rekening houdend met wederzijdse (on)mogelijkheden, wordt herschikt.

Per dinsdag 11 april a.s. zal er op (vooralsnog) twee Maasvlakte-locaties op de dinsdag, woensdag en donderdag een verruiming van openingstijden plaatsvinden. Dit betekent in de praktijk dat er vanaf  11 april a.s. op twee Maasvlakte keurpunten op bovengenoemde dagen tot 21:00 gekeurd kan worden. Het betreft de locaties Lineage Rotterdam Maasvlakte (Tsugarustraat) en Eurofrigo Maasvlakte (Karimatastraat). Op een later moment wordt bij Americold Maasvlakte (Malakkastraat) getoetst of zij aan kan sluiten binnen de pilot.

Op de maandagen verandert er feitelijk niets; de huidige bezetting en tijdstippen van de ochtend- en avonddienst blijven van toepassing. De huidige eindtijd op vrijdag wordt op alle Rotterdamse keurpunten met een half uur vervroegd tot 15:00 op basis van empirische data en het gebrek aan operationele noodzaak tot langere openingstijden.

Omdat deze actie enige inspanning zal vergen van de logistieke stromen en de expediteurs is er gekozen voor een pilot voor de duur van 2 maanden met de intentie tot langdurige invulling. Na die 2 maanden zal er een evaluatie plaatsvinden.

De pilot wordt dan met name getoetst op de gewenste spreiding van keuringen over de dag die aansluit bij de toegedeelde bezetting. Het vergt inzet van alle schakels in de keten om regie te pakken op wat er in de ochtend gekeurd kan worden en wat van het huidige volume verschoven kan worden naar een later tijdstip op de (voorgaande) dag. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om samen - bedrijfsleven en NVWA - de inspectiecapaciteit en dienstverlening te verbeteren en daarmee Rotterdam en Nederland als plaats van aanlanding verder te professionaliseren en optimaliseren.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van