Nekovri najaarsledenvergadering druk bezocht

  

De Nekovri najaarsledenvergadering op de Fruit Tech Campus in Geldermalsen had dit jaar de titel “Koel- en vriessector: Ondernemers of crisismanagers?”.  Zo stond men stil bij verschillende crises van de afgelopen jaren en van nu. Het blijkt dat een crisis ook ‘verbroederd’: De opkomst was ver boven verwachting! 

De najaarsledenvergadering was opgedeeld in twee delen: De ‘crisis’ op de arbeidsmarkt en de ‘energiecrisis’. CEO Davey Gerlings heet de aanwezigen welkom: “De sector heeft een grote rol gespeeld in de coronacrisis met opslag van voedsel en het vaccin, maar nu worden we ‘getroffen’: Door een crisis op de arbeidsmarkt en een energiecrisis.” Hierna was het direct de beurt aan de bijzondere gastspreker van deze dag, MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof.

Jacco feliciteerde de aanwezigen allereerst met het realiseren van het Nekovri Talenten College: “We moeten streven naar een positieve leercultuur. Het moet vanzelfsprekend zijn voor werkgevers en werkenden om periodiek na te denken over ontwikkelingen en kansen in de eigen loopbaan. De bereidheid moet er zijn om daar in te investeren in tijd of met middelen. Nekovri maakt nu die slag door een eigen bedrijfsschool te lanceren.” Hij riep op de verantwoordelijkheid als werkgevers te nemen: “Er ligt een grote rol bij werkgevers om in hun bedrijven te zorgen dat mensen uitgedaagd en gefaciliteerd worden om zich verder te ontwikkelen. Werknemers moeten deze kansen grijpen zodat zij aantrekkelijk blijven voor bedrijf en arbeidsmarkt. We zullen het samen moeten doen!” Hierna werd het Nekovri Talenten College officieel gelanceerd.

Voor de concrete invulling van het Nekovri Talenten College stonden de volgende twee sprekers klaar. Mireille Gijsberts van de Fruit Tech Campus lichtte de samenwerking tussen de twee partijen verder toe en liet het gezamenlijk te ontwikkelen aanbod zien. Zij kondigde ook het gezamenlijk project ‘Coldstore2030’ aan, waarover later meer. Matthijs Akkenaar van SkillsTown nam samen met de aanwezigen het online platform (www.academieportal.nl/nekovri) door, waar op dit moment al verschillende e-learnings te vinden zijn.

  

Na de pauze stonden de presentaties in het teken van de energiecrisis. CEO Davey Gerlings liet de inspanningen en handvaten vanuit Nekovri tot dusver zien. Hij eindigde met de collectieve inkoop energie, wat een bruggetje was naar de volgende spreker. Het is goed gebruik dat nieuwe geassocieerde leden de mogelijkheid krijgen zichzelf te pitchen tijdens de ALV, zo ook Lemon Energie. Guido van den Berg en Max Pelkman zijn in opdracht van het Expertteam Energie van Nekovri gestart met een onderzoek naar de meerwaarde van de collectieve inkoop en de eventuele keuze voor een nieuwe leverancier, als materie- en sectordeskundige op dit gebied. Het thema werd afgesloten met een echt praktijkverhaal van Patrick van Zwam. Hij bracht zijn verhaal overtuigend: “Wat ik wil zeggen: Kijk naar de prestatie van je installatie!”. Het leidde tot een mooie discussie met de zaal over optimaal gebruik van de installatie in relatie tot energiegebruik.

 

  

De leden kregen tot slot nog een rondleiding over de Fruit Tech Campus en kregen zo onder andere de plek te zien waar een koel-, vries en ULO-cel moeten verschijnen.

De foto’s en presentaties kunt u opvragen bij het secretariaat Nekovri: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van