Webinar EU-Handelsprogramma: Succesvol uw grenzen verleggen na Brexit

Hoewel een aantal Brexitformaliteiten (zoals controles en gezondheidscertificaten) wederom zijn uitgesteld, heeft wellicht ook uw bedrijf te maken met nadelige effecten van de veranderde handelssituatie met het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de Brexit. Om die reden heeft Brussel het zogenaamde Brexit Adjustment Reserve (BAR) in het leven geroepen. Een fonds met behoorlijk wat gelden die beschikbaar is gesteld aan de lidstaten om de klappen van de Brexit op te kunnen vangen. Een deel hiervan is ook voor het bedrijfsleven beschikbaar gesteld.


Een deel van die gelden voor het bedrijfsleven zijn beschikbaar gesteld opdat bedrijven nieuwe en/of bestaande markten kunnen verkennen, openen en/of uitbreiden. Dit is het zogenaamde EU-handelsprogramma (32 miljoen euro). Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u kunnen aantonen dat u al vóór 31 januari 2020 zaken deed met het Verenigd Koninkrijk én u moet aantonen dat uw bedrijf geraakt is door de Brexit. Dit kan bijvoorbeeld ook al zijn doordat u te maken kreeg met handelsbelemmering in de vorm van douaneformaliteiten.


Zie deze website voor meer informatie, de voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden voor dit programma. Voor aanmelden zult u de nodige documentatie moeten uploaden.
Het is van groot belang dat ieder bedrijf uit onze sector die hier recht op heeft zich zo spoedig mogelijk aanmeldt en onderdeel wordt van dat EU-handelsprogramma. Hoe breder onze sector vertegenwoordigd is, hoe groter de kans dat er naar onze sector gekeken wordt. Op deze manier zou dit geld ook aangewend kunnen worden om collectieve zaken te (co-)financieren.
Naast het EU-handelsprogramma zullen er voor het bedrijfsleven ook nog 2 compensatieregelingen (samen 218 miljoen euro) opengesteld worden. Indien u zich aanmeldt voor het EU-handelsprogramma, wordt u ook op de hoogte gehouden van de 2 compensatieregelingen die er nog aankomen.
Om bedrijven te informeren over dit EU-handelsprogramma zal er ook nog een webinar gehouden worden door RVO. Graag nodigen wij je dan ook uit om dit webinar over het ‘’EU-handelsprogramma: succesvol uw grenzen verleggen na Brexit’’ op donderdag 30 juni van 15.00-16.00 uur bij te wonen.

Meer informatie en aanmeldmogelijkheden kun je hier vinden: https://www.rvo.nl/evenementen/webinar-eu-handelsprogramma.

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van