Nekovri brengt bezoek Dutch Lily Days

De Dutch Lily Days worden dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en zien de bezoekersaantallen, zowel uit binnen- als buitenland, nog ieder jaar groeien.

Na een Corona-pauze van twee jaar zijn de deelnemers blij om dit jaar hun deuren weer open te kunnen stellen. Het Nekovri team bezocht op uitnodiging van Nekovri-lid P. Aker BV de Dutch Lily Days. 

De Dutch Lily Days worden dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en zien de bezoekersaantallen, zowel uit binnen- als buitenland, nog ieder jaar groeien. Na een Corona-pauze van twee jaar zijn de deelnemers blij om dit jaar hun deuren weer open te kunnen stellen. Het Nekovri team bezocht op uitnodiging van Nekovri-lid P. Aker BV de Dutch Lily Days.

Ondanks alle uitdagingen in de glas- en tuin bouw is het toch weer gelukt om een groot assortiment aan lelies neer te zetten; dit blijft elke keer weer een indrukwekkend gezicht! Vanwege de torenhoge gas- en energieprijzen van dit moment heeft men moeten kiezen om de lelies twee weken later dan normaal op te potten in de kas. Dat betekende zicht op heus oerwoud van groen en een zee van groene knoppen. Jurgen Hoogland, General Manager van P. Aker BV: “Dit is het meest interessante stadium voor kwekers. Zo kunnen zij hun lelies het best controleren op kwaliteit. Dit lijkt weer heel goed dit jaar!” De potlelies komen eerder in bloei waardoor men toch iets aan kleur kon laten zien.

Om interessant te blijven in de (lelie)bollensector dient men internationaal te opereren. Door verschillende hoogten en waardes van de lelie moet het bedrijf actief zijn op meerdere internationale afzetmarkten. Jurgen: “In Azië wenst men vanwege allerlei omstandigheden een hogere lelie dan in bijvoorbeeld Zuid-Amerika. Met die kennis en toegang tot die markten zijn wij interessant omdat we zo alle bollen in de volle breedte voor de kweker kunnen afzetten.”

De bloem en het blad ervan wordt uitvoerig gecontroleerd op hoogte, aantal knoppen, kleur en eventuele virussen. Klanten stellen op microniveau specifieke eisen en daar speelt P. Aker met al haar soorten zeker op in.

De diversiteit aan producten en productkennis aanwezig in onze sector komt zeker ook tijdens de Dutch Lily Days weer tot haar recht!

 

 

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van