Brexit: Stel uw vragen tijdens de themaspreekuren van het Brexitloket

Het Brexitloket organiseert 5 online spreekuren waarbij steeds één onderwerp centraal staat. Experts van de Rijksoverheid én uit het bedrijfsleven staan klaar om tijdens interactieve sessies uw vragen te beantwoorden.

Het eerste spreekuur, wat mogelijk interessant kan zijn voor Nekovri-leden, staat vandaag al op de agenda:Douane-, fytosanitaire en veterinaire formaliteiten
Dinsdag 2 februari, 16.15 – 17.00
Als u goederen importeert of exporteert heeft u sinds 1 januari te maken met douane- en sanitaire en fytosanitaire (SPS) formaliteiten. Tijdens het spreekuur beantwoorden experts van de Douane en NVWA vragen over onder meer douaneaangifte, vooraangifte , importprocedures en exportcertificaten voor dierlijke en plantaardige producten. En waar u aan moet denken als uw zending voor Ierland of Noord-Ierland over Brits grondgebied wordt vervoerd.
Lees meer

De overige themaspreekuren staan hier onder beschreven. U kunt zich inschrijven via de website van het Brexitloket (https://www.brexitloket.nl/actueel/nieuws/2021/01/25/stel-uw-vragen-tijdens-de-themaspreekuren-van-het-brexitloket).  

Oorsprongseisen
Donderdag 4 februari, 16.15 – 17.00
Handelt u met het VK en wilt u liever geen invoerrechten betalen over uw producten? Dan is het voor u belangrijk om te kijken hoe u gebruik kunt maken van de afspraken die de EU en het VK hebben gemaakt. Een van de voorwaarden om geen invoerrechten te betalen is dat uw goederen voldoen aan de eisen van preferentiële oorsprong. Tijdens dit spreekuur kunt u met uw vragen over oorsprongseisen terecht bij experts van de Douane en KVK.
Lees meer

Dienstverlening en zzp'ers
Dinsdag 9 februari, 16.15 – 17.00
Werkt u als zzp’er regelmatig in het VK? Brexit heeft gevolgen voor lopende én nieuwe contracten. Waar moet u rekening mee houden? Hoe zit het met btw? En wat als u gereedschappen wilt meenemen? U kunt uw vragen stellen aan de experts van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en accounts- en advieskantoor PwC.
Lees meer

Werken en Brexit
Donderdag 11 februari, 16.15 – 17.00
Sinds 1 januari is er geen vrij verkeer van personen meer tussen de EU en het VK. Dat heeft gevolgen als u in het VK wil werken of Brits personeel in dienst heeft. En hoe zit het als u uw personeel voor een tijdelijke klus naar het VK stuurt? Experts van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Buitenlandse zaken beantwoorden uw vragen.

Lees hier meer informatie

Contact

Luchthavenweg 59 VI
5657 EA Eindhoven
040 256 5263

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf u in voor onze nieuwbrief

Trotse partner van